MyAlbum in Beta

De Nederlandse Startup MyAlbum lanceert in BETA

14 MEI 2015, JOURE, NEDERLAND
Samenvatting
Storytelling is de volgende stap in de evolutie voor foto/ video sharing sites en sociale netwerken. De bestaande sharing sites mikken op het delen van losse foto's en video's met een grote groep vrienden in tegenstelling tot het delen van complete verhalen met een kleiner publiek in een meer afgeschermde omgeving. Slechts 3 miljard foto's worden dagelijks gedeeld via social media (1,5 per smartphone) terwijl mensen vele malen meer foto's maken. Smartphone bezitters zijn gefrustreerd door de enorme stapel foto's en video's op hun camera roll. Ze wachten op een service die ze helpt deze losse snapshots de bundelen in deelbare verhalen, en die is er nu met MyAlbum.

Tech startup MyAlbum lanceert haar visual storytelling platform in beta vandaag. Verrijk je camera rol met insights zoals weer, snelheid, hoogte en kaarten en creëer visuele verhalen in een handomdraai. EXIF gegevens worden op een slimme manier gekoppeld aan online content en slimme algoritmes zorgen ervoor dat de belangrijkste shots de nadruk krijgen. Het minimalistische en cleane design kan worden gecustomized met teksten, touristische informatie en kleuren om er een écht persoonlijk verhaal van te maken. Deze unieke propositie geeft MyAlbum een goed uitgangspunt om een belangrijk deel van de storytelling markt te kunnen veroveren.

De Nederlandse startup MyAlbum heeft ruim een jaar met een team van 14 man aan de dienst gewerkt, er is een initiële investering van € 1.000.000 gedaan vanuit eigen middelen. De site lanceert in 5 talen en richt zich op de Europese en Noord Amerikaanse markt.

Volgens co-Founder Jos de Schiffart zouden mensen hun tijd en geld moeten steken in de zaken waar ze het meeste plezier uit halen. Op deze manier haalt men het beste uit het leven. "Uiteindelijk maakt dit je gelukkiger dan wat materiële zaken. Herinneringen zijn het meest waardevolle goed, maar met de tijd vervagen ze. Wij helpen je in een handomdraai visuele verhalen te maken. Houd herinneringen levend alsof het gisteren gebeurd is, voor jezelf of om te delen met anderen.”

Citaten
"Herinneringen zijn het meest waardevolle goed, maar met de tijd vervagen ze. Wij helpen je in een handomdraai visuele verhalen te maken. Houd herinneringen levend alsof het gisteren gebeurd is, voor jezelf of om te delen met anderen" Jos de Schiffart
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over MyAlbum

Our Story

Memories are the most valuable things we have. In our digital culture, it's easy for those memories to be lost forever, simply because we don't take the time to create stories out of them. Here MyAlbum comes in; we help you by creating these stories for you. Preserving those memories online or in print, so you can share them for years to come.

The product

The fastest way to your most beautiful album. Share online or order as photo book.

The team

The MyAlbum team is a close knit team of 14 young professionals with a love for photography and design. We are passionate about empowering people with innovative technology which helps them create beautiful visual stories. Seeing all these beautiful creations really excites us and inspires us to keep on improving.